Alege tipul de psihoterapie potrivit pentru tine.

psihoterapie-individuala.jpeg

Psihoterapie individuală

Sunt situații în viață în care ne simțim copleșiți, singuri, blocați și fără soluții. Aceste stări pot fi amplificate nu doar de gândurile și sentimentele noastre, ci și de ceea ce se întâmplă în exteriorul nostru: comportamentele celorlalți, pierderi ale unor aspecte sau persoane din viața noastră, adaptarea la evenimente traumatizante, la o lume din ce in ce mai diferită față de cea pe care o cunoșteam, la evenimente majore precum emigrarea sau pandemie / Covid-19. 

Dacă simți că în prezent te confrunți cu situații pe care nu le mai poți gestiona singur, atunci ai ajuns în locul potrivit.

Poți să devii persoana care ești cu adevărat. Poți sa îți îmbunătățești relațiile cu cei din jurul tău.

Să apelezi la psihoterapie nu înseamnă o dovadă de slăbiciune, ci curajul și determinarea de a descoperi și înlătura obstacolele pe care viața ți le-a adus în cale. Psihoterapia este un ajutor important în îmbunătățirea stării emoționale și în creșterea controlului asupra propriei vieți.

  1. Ești cea mai importantă persoană. Te voi ajuta să descoperi care sunt nevoile pe care le ai și te voi însoți în realizarea pașilor necesari în atingerea obiectivelor tale;

  2. Fără critici. Nu te voi judeca pentru alegerile făcute, ci te voi ajuta în găsirea soluțiilor potrivite pentru tine.

  3. Redobândirea puterii. Vei putea să faci alegerile cele mai bune pentru tine bazându-te pe nevoile tale reale.

psihoterapie-cuplu.jpeg

Psihoterapie de cuplu

În viața oricărui cuplu pot să apară situații conflictuale, probleme, diferențe de opinii și de perspective. Aceste situații pot să fie gestionate de către parteneri în cele mai multe cazuri. În alte cazuri însă aceste probleme, dificultăți pot să ducă la îndepărtare față de partener sau chiar separare dacă ele nu sunt discutate și analizate într-un mod sănătos și deschis. 

Fiecare dintre partenerii de cuplu este unic, are dorințe, nevoi diferite și o experiență de viață diferită, ceea ce face ca fiecare să trăiască diferit situațiile sau evenimentele.

Conflictele pot fi determinate de multe ori de o comunicare mai puțin eficientă între parteneri, de stângăcia pe care partenerii o pot simți în a discuta liber ceea ce doresc sau ceea ce ii deranjează. Este important să putem să comunicam celuilalt ceea ce simțim, felul în care trăim anumite situații și la rândul nostru să îl ascultăm pe celălat cu adevărat.

Sesiunile de terapie de cuplu reprezintă acel spațiu sigur în care toate opiniile și sentimentele partenerilor sunt primite și respectate în egală măsură. Terapeutul este un însoțitor în procesul descoperirii motivelor care au cauzat apariția problemelor și în cel al găsirii soluțiilor potrivite pentru acestea.

psihoterapie-familie.jpeg

Psihoterapie de familie

Ceea ce definește în cele mai multe cazuri familia sunt înțelegerea, grija și preocuparea pentru celălalt. Mai puțin atunci când apar numeroase conflicte sau situații care zdruncină stabilitatea familiei. Ceea ce poate afecta unitatea nucleului familiei nu trebuie să fie neapărat evenimente majore, ci doar schimbări care pot duce la un dezechilibru în familie și în calitatea comunicării dintre membrii acesteia. Apariția copiilor, creșterea sau intrarea lor în colectivitate cu toate provocările pe care le aduce, diferențele de mentalitate sau de sisteme de valori dintre generații sau pierderea unui membru al familiei pot să fie doar câteva dintre multele cauze ale apariției conflictelor sau problemelor în familie. 

Orice dezechilibru apărut în viața de familie poate impacta negativ viața personală, profesională și socială a fiecărui membru al familiei. De aceea, cu cât problemele sunt observate și abordate mai repede, cu atât impactul lor asupra fiecărui membru al familiei este mai mic.

În cadrul ședințelor de terapie de familie fiecare persoană are oportunitatea de a vorbi liber, de a fi ascultat și înțeles. Terapeutul ascultă și creează spațiul pentru ca fiecare membru al familiei să își exprime sentimentele, credințele și nemulțumirile liber.

În acest mod, o problemă poate să devină o oportunitate de creștere și de apropiere a membrilor familiei, nu un motiv de nemulțumire sau conflict.